Alla inlägg under februari 2013

Av missdec - 19 februari 2013 17:07

Jaha, igår blev de en motions runda, känner mig fortf inte på bättre humör den där glada pigga som jag var innan onsdagen förra veckan.. :-/ Men de var seg och lååångsam dag igår, var trött hela dagen trots promenaden mm.. :-(

 

Men men hoppas de blir bättre med våren som kommer snart...

 

Imorgon är de tandläkaren som gäller :-( o jag vill verkligen inte! Skräck för gå till tandläkaren, tycker verkligen inte om att gå dit.

Nästan panik känslan när man sätter sig i deras stol och på råga av de så måste jag minst dit 1 gång till efter denna :-(

Pengarna kommer bara att försvinna :-( Sååå trist att de ska vara så dyrt att gå till tandläkaren. Man betalar ju hyran när man besöker tandläkaren... Om man ju ska jämnföra...

Så hoppas nu bara att barnet håller sig ett tag till ifrån förkylningen, vi har ju nästan nyligen blivit fri den så hoppas bara att vi slipper denna månad ut... Nästa mänad går an, då har jag inte planerat så mycket än..

 

Idag har de varit kallt och blåsigt och Halt! Så tog städningen som min motion idag...

Annars tror jag inte hänt mycket mer...

 

Nä nu middag, ha de gott

 

 

Av missdec - 17 februari 2013 09:07

Bara för att jag har valt att vara lite annorlunda eller valt, de är ju den jag är och de visar sig att jag då är annorlunda :-/

Bara för jag tänker och tycker på annat sätt än alla andra, så måste de alltid vara någon som kommentera något så man blir nere.

 

Jätte lätt för er att bara säga släpp de, bryr sig inte vad dom säger...

Men förstå mig när man är ensam i en stad utan några större sociala nät så tar de på en och sedan sitter dom gamla såren kvar och stö man salt i dem så luckras dem upp, iaf liten del..(iaf dom nyaste)

De är inte lätt att gå mot andra, självklart stöter man på motstånd. Men trodde inte såhär mycket. :-(

 

Önskar bara någon kunde förstå ens tankesätt förutom dessa som är inom detta yrkes område.. För denna tyckte att detta är så som de passar oss och de som fungerar bäst för oss och vi håller ju inom ramarna så alla nöjda och glada.. Än så länge.

 

Jag har inte bråttomt med att flaxa hit och dit, så kör inte över mig och planera saker utan att ens ha diskutera det med mig först. Blir sååå irreterad när de ska köras över ens roll. Och om ni har mer erfarenheter. Jag bestämmer vad jag anser är bäst och när de passar in att besöka något, ni vet inget hur vi fungerar och sedan såå litet än. De är alldelese förtidigt för många saker.

 

Jaja, får ta o lära mig att vart jag än vänder mig så är de motstånd på något sätt. Gäller ju sålla bort dem, tror får ta dem och lägga ner i en burk eller hörn som inte finns i närheten av en..

 

Inatt hade jag en intressant dröm, och så självklart så VAKNAR man när de blir mest spännande!! Suck, bara för de var jag  vaken 1timme i natt och sedan kom jag i en annan dröm :-( ville ju tillbaka till polismannen i min dröm :-) En fin sådan man var de.. hihi..

Drömmen efter var ju bara knasigheter..

Så även denna natt blev de inte mycket till sömn :-/ Men däremot slapp jag upp kl 5 denna helg utan nu var de mer närmare 7tiden iaf..

 

Idag är de söndag, undra vad man hittar på under denna dag då.. Hmm.. Får se vad den har och erbjuda då. En glass eller 2 :-)

Önskar våren kunde komma lite lite snabbare... 0gradigt även idag(ev +grad)

 

Ha en mysig söndag

Av missdec - 16 februari 2013 19:25

Ja, helg.

Tror barnet håller på bli förkyld :-/  eller feber..

De blev tacos här idag efter sovit bort halva dagen eller eftermiddagen rättare sagt. Men de var såå skön, dock blev de ett ryck när man tittade på kl 15,30.

 

Annars har de väl inte varit så mycket idag, spelat boll, tittat på Djungelboken 2,läst mamma mu och kråkan boken.

Sedan kom en annan granne in på kaffe.

 

Jag har alltid drömt om ev gifta mig, men nu... Nu har jag kommit på att de är nog inte min grej, räcker med förlovning tror jag. Om jag nu hittar min rätta... tänkt ut färgerna mm olika teman o allt.. Nä skippar de. Allt som jag planerar ändå går ju i stöpet så jag planerar inge mer än ev mötet/träffar med läkaren/el liknande..

 

Har inte känt av min sjukdom i helgen eller ja nu dom senaste dagarna.. Tack, då har iaf ätit lite rätt :-)

Försöker äta så mörkt bröd som jag känner att jag klarar av, boken med diet recepten står ju på engelska och där finns de andra saker som kanske inte finns här så jag försöker byta ut med de som finns här och de saker jag känner att min kropp klarar av att äta utan känningarna. Har ju medicinen som har ju gjort de mesta utan jobbet av att förhindra och utesluta cykeln..

 

Önskar jag kunde få tillbaka min andliga sida jag hade som liten :-/ ja jag kunde drömma om saker och sedan få uppleva dem i verkligheten, ibland kunde jag se vad personen behövde eller var ute efter...Synd man tappat den sidan för antal år sedan :-(

 

Jaja, hoppas ni får en trevlig lördag kväll. :-)

Av missdec - 15 februari 2013 17:35

Ja som jag misstänkte blev de inge minus tills idag men jag är nöjd med mina -0,8 denna vecka. Så stadiga 93,0 stod vågen på. Låååång bit kvar så hoppas iaf hälften försvinner inom snar tid.

Försöker äta 5gånger om dag, men de inte lätt då jag inte har så stor mataptit :-/

 

Idag ville barnet ha hamburgare vilket de fick bli också :-) Fast jag valde då vegetarisk.

Pga min sjukdom så väljer jag bort kött om de inte är älg, sedan går fisk och kyckling bra. Något jag har svårt för är grönsaker men jag försöker verkligen och än så länge har de gått bra, Imorgon tacos på vårt vis, fast jag äter med kyckling då ist.

 

Idag blev de inte heller någe motion, fast körde städning ist. Även de tog 1timme och göra allt..

Har inte varit på bättre humör idag heller, men till veckan hoppas jag verkligen på vara bättre. Tror idag har jag känt mig trött men gissar för att jag inte kört min promenad.. Som för mig ärr upp piggande för min del och känner mig på hugget efter en skön promenad.

 

Min lunchrast väljer jag när jag känner för de och de är min stund. Och väljer jag en promend på den så gör jag de..

 

Blev en sen promenad igår, tog en runda och handlade på vägen hem så lite kortare runda blev de igår...Men den fick mig inte på bra humör.

 

Jag har något som heter Endometrios, en kvinnlig sjukdom.  Jag undrar om jag inte kan ha haft den sedan första gången jag fick cykeln.. Jag har alltid haft smärtor, men den extrema smärtorna kom 2009, hmm...något jag kom på nu.. :-/

 

Jaja, vi har haft fredags mys med fruksallad,lite glass och riven choklad samtidigt tittade vi på snövit :-)

 

Ha en trevlig fredags mys :-)

Av missdec - 14 februari 2013 14:12

Känns som vilken dag som helst för mig, då jag fortfarande inte på topp med humöret sedan igår. Men när jag tar min lunch rast och vad jag gör med den är min ensak, vill jag gå en hälsosam promenad eller vad jag nu än gör så är de min ensak. Var glad ist för man försöker, Känner så mycket motstånd och nästan som lite fördommar bara för man tänker annorlunda och tycker annat än alla andra.. Visst säkert fler av mig, men nu gäller de mig och mitt liv och mina tankar.

 

Borde känna glädje då jag lyckades med ett A på prov 2 med 1fel denna gången också.. Även detta i Hälsopedagogiken, köpte mig 2förp rosor och en ask med jordgubbar, så mys med barnet sedan med jordgubbar rivet choklad o vaniljgrädden.. Mmmmm....

 

Här blir de fisk till middag... lite olika ideér på hur jag ska göra de.. Njuter av sista kaffet för idag.

Hmmm... ja såg en - på vågen imorse, ska eg inte väga mig för ens imorgon så hoppas på lite -till..men de gör inte så mycket.. Nöjd iaf efter denna vecka, hittills -0.8kg sedan i måndags.

 

Hoppas ni får en trevlig alla hjärtans dag!

Av missdec - 13 februari 2013 17:09

Körde ett dubbel pass idag, började med min dagliga promenad sedan tog jag ett zumba pass hemma oxå, sedan efter de kände jag mig nedstämnd pga kommentar jag fick av en, de kändes. Här har jag jobbat hårt för komma igång och hoppas på lite längre liv utan vissa sjukdommar.
Hade svårt att koncentrera mig på studierna.

Anledningen till dubbel pass idag är för att igår tog jag ledig dag ifrån motionen pga stor läsning inför psykiatrin samtalet. Kurs slutsbetyget blev ett D. Jag e nöjd :-)
Då jag tyckte de var lite svårt ämne och både skriva och förklara i tal.. :-/

 

Kan man träna sent på kvällen? Lyckas man går ner i vikt, får man bra sömn efter? Eller blir man pigg o vaken halva natten? Jag fick kommentar om att träna sent på kvällen, men känner att de blir jätte svårt för min del,då jag ibland kanske lägger mig samtidigt som barnet och de kan blir runt 19.30-20 beroende på vilken tid vi kliver upp på morgon kvisten... Kliver upp mellan 4-6.30

 

Ibland känns allt emot de jag gör eller de jag tycker och tänker. Vilket kan få mig väldigt ledsen och fundersam på om jag e normal när jag tänker på annat sätt än andra. :-/

Vilket kan få mig och gråta här hemma i min ensamhet eller så vill jag bara skrika för att jag är irriterad och arg..

 

Hoppas på morgondagen blir bättre, och att vågen visar minst -0.5 på fredag morgon.

Och ikväll startar grey´s, så hoppas jag e vaken och orkar se den. Annars tror jag repris på söndag om jag inte minns helt fel.. Så får se åt vilket håll de blir.

Igår blev de semla med drottnings kompott/sås, vaniljgrädde,riven mjölkfri choklad o lite florsocker på locket.. :-)

 

Trevlig kväll...

Av missdec - 12 februari 2013 12:43

Ja, anledningen att de blev som de blev. Hade en dröm om standard familj men de visade sig vara väldigt svårt och väldigt krävande som slutade med att de gick isär för våran bästa.

De är inget trevlig historia, trodde aldrig att man skulle hamna där man hamnade. De var bara man hörde talas om att de fanns, men inte trodde jag att de skulle vara i min närhet eller att Jag själv skulle råka ut för detta.

 

De som hänt är hänt, även om man kanske har massa med frågor och man kan se på efteråt alla varnings signalerna. Men jag har gått vidare, de ligger bakom mig men även om de är med viss rädsla som finns kvar.

 

Hoppas en dag på finna en man som är värd all min mat och bakning och som kan uppskatta oss och inte ta oss för givet eller annat. Personen ska uppskatta livet, ska kunna saker och ting själv. Hmm.. de är svårt de där.. vad man söker efter, de finns så mycket så allt beror på kemin..

 

Hmm.. men vi mår bra och vi njuter av livet varje dag. :-)

Hoppas ni får en bra Semel dag! Vi ska bjuda grannen på en semla med drottnings kompott och vaniljgrädde ikväll :-) Mmmmm....

Av missdec - 11 februari 2013 12:50

Ifrån lördag eftermiddag tills idag eller imorse så har jag inte mått bra i magen :-( Gissar att de var något jag åt som inte min mage och sjukdom tyckte om... Får jag får försöka hitta en annan variat om jag ska fortsätta baka till mig.

Efter promenaden idag som jag lyckades ta mig runt, såg ut som halv snögubbe när man kom hem :-) Ja de snöar ute så..

 

Idag har jag nu lämnat in uppgifterna till uppdrag 1 i hälsopedagogiken, och imorgon är de videosamtal och avslut på psykiatrin. Bett grannen vara barnvakt så länge under tiden samtalet är. Sedan ska jag bjuda på hembakad semla med bärkompott och lite grädde :-)

 

Så lite nervös för den, då jag har lite svårt att prata muntligt på vissa ämnen eller andra kanske jag är bättre på. Beroende på vad man "brinner" för ämnet mm.

Så snart sväng om med dammsugaren igen, körde en runda i fredags och nu 1. Kör minst 2gånger i veckan med dammsugaren och  skurning, och då blir de ofta lite större städning.

 

Har räknat ut att om jag kör ca 2kg i månaden i 1år så är de inte långt ifrån min mål vikt, men sedan är de lite beroende på min träning hur min kropp tar den och gör av sig med kalorierna mm. Väntar in våren så man kan börja jogga lite, jag vågar då inte jogga nu med all dess snö som finns.

Ifredags höll jag på vricka fötterna när jag gick, undra hur de hade sett ut om man hade försökt jogga?? Iaf jag... Men visst är man van så är man och då kanske man har en annan hållning till väglaget och vet bäst själv hur man tar sig runt.

Även idag höll jag på vid olika ställen på rundan vricka fötterna :-( Skulle inte vara passande just nu. Händer de så händer de..

Hmm.. Jaha, nu då?

Dammsugaren nästa o köra runt med..

Trevlig eftermiddag.

Ovido - Quiz & Flashcards